Top Left Corner Welcome to Kim and Kevin's Home on the Web  
"THE" IQ Test Answers - goodness...


1. Which one of the five choices makes the best comparison? LIVED is to DEVIL as 6323 is to:

Answer: 3236

Explanation: reversed

2. Which one of these five is least like the other four?

Answer: Kangaroo

Explanation: stands upright

3. Which number should come next? 144 121 100 81 64 ?

Answer: 49

Explanation: - 23 - 21 - 19 - 17 the next one is 64 - 15

4. Even the most ___________ rose has thorns.

Answer: tempting

Explanation: historical saying

5. HAND is to Glove as HEAD is to

Answer: hat

Explanation: first fits inside second

6. Image is to Image as Image is to:

Answer: Image

Explanation: reverse the first

7. John likes 400 but not 300; he likes 100 but not 99; he likes 2500 but not 2400. Which does he like?

Answer: 900

Explanation: all the ones he likes are squared numbers

8. A fallacious argument is:

Answer: false

Explanation: false because it does not have reason to argue

9. If you rearrange the letters "ANLDEGN," you would have the name of a(n):

Answer: Country

Explanation: England maybe but it's not really a country

10. NASA received three messages in a strange language from a distant planet. The scientists studied the messages and found that "Necor Buldon Slock" means "Danger Rocket Explosion" and "Edwan Mynor Necor" means "Danger Spaceship Fire" and "Buldon Gimilzor Gondor" means "Bad Gas Explosion". What does "Slock" mean?

Answer: Rocket

Explanation: associate the words

11. If some Wicks are Slicks, and some Slicks are Snicks, then some Wicks are definitely Snicks. The statement is:

Answer: false

Explanation: not connected path

12. Ann is taller than Jill, and Kelly is shorter than Ann. Which of the following statements would be most accurate?

Answer: It's impossible to tell

Explanation: not enough information

13. A boy is 4 years old and his sister is three times as old as he is. When the boy is 12 years old, how old will his sister be?

Answer: 20

Explanation: 4 x 3 = 12 so 12 + (12-4) = 20

14. Assume that these two statements are true: All brown-haired men have bad tempers. Larry is a brown-haired man. The statement Larry has a bad temper is:

Answer: true

Explanation: connected word path

15. Two girls caught 25 frogs. Lisa caught four times as many as Jen did. How many frogs did Jen catch?

Answer: 5

Explanation: 25 = 4x + x - x = 5

16. Inept is the opposite of:

Answer: Skillful

Explanation: might coujld also be fit

17. A car traveled 28 miles in 30 minutes. How many miles per hour was it traveling?

Answer: 56

Explanation: 28 x 2 = 56

18. If all Zips are Zoodles, and all Zoodles are Zonkers, then all Zips are definitely Zonkers.

The above sentence is logically:

Answer: true

Explanation: connected word path

19. Sue is both the 50th best and the 50th worst student at her school. How many students attend her school?

Answer: 99

Explanation: 49 + 1 + 49 = 99

20. In a race from point X to point Y and back, Jack averages 30 miles per hour to point Y and 10 miles per hour back to point X. Sandy averages 20 miles per hour in both directions. Between Jack and Sandy, who finished first?

Answer: sandy

Explanation: pick a distance - (using 30 miles) - 30 miles/30 mph + 30 miles/10 mph = 4 hours and 30 miles/20 mph + 30 miles/20 mph = 3 hours

21. Ten people can paint 60 houses in 120 days, so five people can paint 30 houses in:

Answer: 120

Explanation: 10 people X 120 days = 1200 people days / 60 houses = 20 people days per house so 20 people days per house x 30 houses = 600 people days / 5 people = 120 days

22. The pure and simple truth is rarely pure and never ________.

Answer: simple

Explanation: historical saying

23. Which number should come next? 64, 16, 4, 1, 1/4?

Answer: 1/16

Explanation : dividing downward by 4

24. What number is one half of one quarter of one tenth of 800?

Answert: 10

Explanation: 800 / 10 = 80 /4 = 20 /2 = 10

25. A cynic is one who knows the price of everything and the ________ of nothing.

Answer: value

Explanation: historical saying

26. Two cars start off at the same point on a straight highway facing opposite directions. Each car drives for 6 miles, takes a left turn, and drives for 8 miles. How far apart are the two cars?

Answer: 20

Explanation: a² + b² = c²; so 6² + 8² = c²; so 36 + 64 = c²; so 100 = c²; so c = 10; so they are both 10 miles from where they started, in the 100% opposite direction of each other; so 20 mies apart.

27. Which one of these five things is least like the other four?

Answer: grape

Explanation: unlike the others, grapes live on vines not trees

28. Wisdom is knowing what to do next; __________ is doing it.

Answer: virtue

Explanation: historical saying

29. It is easier to _______________ than to offer a helping hand.

Answewr: point a finger

Explanation: historical saying

30. True knowledge exists in knowing that you know ___________.

Answer: nothing

Explanation: historical saying

31. Which word best completes the analogy: Water is to glass as letter is to...

Answer: envelope

Explanation: first fits inside second

32. Image is to Image as Image is to:

Answer: Image

Explanation: association

33. Which one of the designs is least like the other four?

a   b   c   d   e

Answer: Image

Explanation: both shapes are the same

34.

Image

For the picture sequence above, find the picture that follows logically from one of the six below.

Answer: Image

Explanation: inner and outer colors are switched

35.

Image

For the picture sequence above, find the picture that follows logically from one of the five below.

Answer: Image

Explanation: path moves and project next move

36.

Image

Fill in the empty box above with the correct picture from below

Answer: Image

Explanation: association

37. Image

Fill in the white box above with the correct picture from below

Answer: Image

Explanation: association

38.

Image is to Image as Image is to:

Answer: Image

Explanation: association

39. Image is to Image as Image is to:

Answer: Image

Explanation: association

40. Which design does not belong in this group?

a   b   c   d   e

Answer: Image

Explanation: association

These answers scored me a 144 and it said I'm a visionary philosopher... I guess that's the highest it scores, unless something is or somethings are incorrect.
June 25, 2017
( Sunday )
 
[TOP OF PAGE]
 



This site will look much better in a browser that supports web standards, but it is accessible to any browser or Internet device.